Vlasnici stanova i prostora dužni su pločnike ispred objekta očistiti od snijega i poledice

0
U Puli je snijeg pao i 2009. godine (Foto: Paola Albertini)
U Puli je snijeg pao i 2009. godine (Foto: Paola Albertini)

Obzirom da meteorološke prognoze na području grada Pule predviđaju hladno i vjetrovito vrijeme te mogućnost snježnih oborina u noći s petka 10. na subotu 11. veljače 2012. godine, Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Pule daje građanima slijedeće preporuke: boravite što manje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru bez grijanja, u prostorijama koje nisu grijane, prije nastupa jake zime ispustite vodu iz vodovodnih cijevi, spremnika ili bojlera te sustava centralnog grijanja koji nisu u funkciji, zaštitite vodomjere od hladnoće zbog mogućnosti pucanja istih, vlasnici i korisnici stambenog ili poslovnog prostora dužni su pločnike ispred objekta očistiti od snijega i poledice, a ako led ne možete očistiti s pločnika posipajte ga sipinom, oprezno hodajte uz zgrade ili ispod drveća jer postoji opasnost od pada komada leda ili snijega, ne otresajte i ne čistite neizolirane električne vodiče.

Oprez vozačima    
Stožer za zaštitu i spašavanja Grada Pule poručuje vozačima da ne kreću na put osobnim vozilom bez odgovarajuće zimske opreme, odnosno da, ako je moguće, odgode putovanje. Savjetuju da se ne parkiraju automobili na nogostupima uz prometnice kako ne bi ometali eventualne hitne intervencije te da se vozila ne parkiraju ispod stabala zbog mogućnosti pada komada leda i granja.

Obzirom na je najavljeno hladno vrijeme i oborine, Plinara d.o.o. Pula skreće pažnju svim korisnicima plina da zahlađenje ne utječe na bilo kakva svojstva plina, ali preporučaju svim korisnicima da centralna grijanja preko noći ne gase da ne bi došlo do smrzavanja vode u sistemima centralnih grijanja i do pucanja cijelokupnog sistema grijanja. Ovo se odnosi pogotovo na škole i vrtiće koji se ne griju preko vikenda.

Ukoliko ste zbog snježnih padavina i neočišćenih putova ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe liječničke, veterinarske pomoći i slično) nazovite broj 112 s kojeg će se usklađivati pružanje potrebne pomoći, javljaju iz Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa