Dizalica na Valkanama: Kada vijećnik pita, a pročelnik (ne) odgovara

0
Mjesto na kojem je čitavo ljeto bila dizalica
Mjesto na kojem je čitavo ljeto bila dizalica

Vijećnica u Gradu Puli, Lovorka Tomičić (HDZ) uputila je Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu pitanje o postavljanju i uklanjanju dizalice za „bungee jumping“ na kupalištu Valkane. Sporna dizalica je ondje bila oko šest mjeseci, a uklonjena je početkom godine. Da stvar bude „misterioznija“, za sve to vrijeme nije bila u funkciji. A riječ je o jako frekventnom mjestu, posebno ljeti kada ondje sve vrvi od kupača.

Kako je Tomičić kazala novinarima na tiskovnoj konferenciji, održanoj 9. veljače, Grad mora znati što se događa na njegovom području, a Valkane su gradsko kupalište, pa je stoga pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Damiru Prhatu uputila dopis.

Zatražila je odgovor na pitanje na čiji je zahtjev ili inicijativu dizalica postavljena na to gradsko kupalište, koja je pravna ili fizička osoba izvršila dopremu i njezino postavljanje. Zanimalo ju je i koliko su iznosili troškovi dopreme i postavljanje dizalice te eventualno njenog najma, tko je snosio troškove dopreme i postavljanja dizalice, na čiji je zahtjev dizalica od tamo uklonjena, koliko su iznosili troškovi uklanjanja i njezina otprema, koja je pravna ili fizička osoba izvršila uklanjanje i otpremu te iz kojih razloga dizalica nije nikad stavljena u funkciju.

No, njegovi odgovori nisu bili ni približno toliko detaljni kao njezina pitanja. Prhat je odgovorio da je mikrolokacija za tzv. bungee jumping bila predviđena Planom upravljanja pomorskim dobrom za Grad Pulu. Kako stoji u dopisu koje je Tomičić predočila novinarima, koncesijsko odobrenje za komercijalno-rekreacijske sadržaje tj. jumping, izdano je na sjednici Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja 21. lipnja 2011. na zahtjev tvrtke Centar 2004 d.o.o. Pula, kao jedinom zahtjevu za tu vrstu djelatnosti koji je predan 8. ožujka 2011.

U dopisu vijećnici Tomičić stoji i da je Centar 2004 d.o.o. uplatio naknadu za davanje koncesijskog odobrenja sukladno Uredbi o postupku davanja koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru u iznosu od 15.000 kuna. Koncesijsko je odobrenje, pak, izdano na rok od 21. lipnja 2011. do 31. prosinca 2011., navodi se u odgovoru pročelnika Prhata.

Ali odgovor na pitanje koliko su iznosili troškovi uklanjanja i otpreme dizalice te zašto ona nikad nije stavljena u funkciju, Tomičić nije dobila. U pisanom odgovoru Upravnog odjela stoji obrazloženje: „Sa ostalim podacima koje tražite ne raspolažemo“.

„Kada sam vidjela odgovor, ostala sam bez teksta“, izjavila je Tomičić. Upravni odjel trebao je doći do tih podataka i proslijediti mi ih“, smatra gradska vijećnica. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Dopis koji je Tomičić uputila Prhatu (gore) i njegov odgovor (dolje)
Dopis koji je Tomičić uputila Prhatu (gore) i njegov odgovor (dolje)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa