Predsjednik Josipović pokrovitelj boćarskog EP-a u Pazinu

0
Izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza, Istarskog boćarskog saveza i Grada Pazina kod dr. Ive Josipovića
Izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza, Istarskog boćarskog saveza i Grada Pazina kod dr. Ive Josipovića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je 9. veljače izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza, Istarskog boćarskog saveza i Grada Pazina u povodu predstojećeg Europskog prvenstva u boćanju koje će se u rujnu ove godine održati u Pazinu.

Članovi izaslanstva izvijestili su predsjednika s pripremama u organizaciji europskog prvenstva te ga upoznali s uspjesima hrvatskog boćanja i s razvojem ovog sporta. Predsjednik Josipović je tom prigodom prihvatio pokroviteljstvo ove manifestacije izrazivši pritom uvjerenje kako će Grad Pazin biti uzoran domaćin.

„Hrvatska se dokazala da je dobar domaćin u organizaciji brojnih europskih i svjetskih natjecanja, pa nema razloga da i ovom prigodom ne bude tako“, kzao je predsjednik Josipović.

Gosti su predsjednika države izvijestili kako je boćanje najtrofejniji hrvatski sport te podsjetili kako se upravo na jednom od međunarodnih boćarskih natjecanja prvi puta čula hrvatska himna. Boćarsko izaslanstvo pozvalo je predsjednika Josipovića da svojom nazočnošću uveliča svečanost otvaranja tog prvenstva, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa