Pijani Porečan ozlijedio pješaka i pješice napustio mjesto nesreće bez da je ozlijeđenom pružio prvu pomoć

0

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koju je 8. veljače oko 22,30 sati u Poreču izazvao 39-godišnji vozač pod utjecajem alkohola.

Nesreća se dogodila kada je 39-godišnjak iz Poreča upravljao vozilom marke Citroen C4, pulskih registarskih oznaka, cestom Vrsar – Novigrad, te je dolaskom do kružnog toka s Ulicom Mate Vlašića, zbog neprilagođene brzine kretanja,  izgubio nadzor nad automobilom. Nakon što je prednjim kotačem udario u betonski rubnik, Citroen je prešao na nogostup, gdje je udario u prometni znak, a potom i u 30-godišnjeg pješaka iz Ivanca. Iako je 30-godišnjak u nesreći ozlijeđen, vozač Citroena udaljio se pješice s mjesta događaja, bez da je ozlijeđenom muškarcu pružio prvu pomoć. Policijski službenici ubrzo su pronašli 39-godišnjeg Porečana, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,87 g/kg.

Ozlijeđeni pješak prebačen je u Opću bolnicu Pula te se očekuje točna kvalifikacija zadobivenih ozljeda, a 39-godišnjak je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa