„Čorba od kanarinca“ oduševila gledatelje Male scene INK

0
Scena iz predstave (Foto: Saša Miljević)
Scena iz predstave (Foto: Saša Miljević)

Toplim i dugim pljeskom pozdravili su gledatelji na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, glumce predstave „Čorba od kanarinca“ praizvedene jučer, 8. veljače, na Maloj sceni.

„Čorba od kanarinca“ Miloša Radovića prva je ovogodišnja produkcija INK, tekst su prilagodili i adaptirali Rade Radolović i Dora Lipovčan, a režiju potpisuje Mario Kovač. Za kostime je zadužena Desanka Janković, oblikovatelj svjetla je Dario Družeta, autor glazbe Fedor Boić, a asistentica za pokret Andrea Gotovina.

Dora Lipovčan i Rade Radolović vrlo su uvjerljivo odigrali bračni par koji prolazi sve izazove jedne ljubavne veze - nedoumice, strahove, nesporazume… Predstava je više nego istinita, životna i sigurno se svatko od gledatelja našao u bar jednoj od situacija koju prolaze glavni likovi, a iako vrlo duhovita, predstava je upravo zbog svoje iskrenosti i jako dirljiva.

Tonka je 10 godina starija od Tome i oni, kao i svaki ljubavni par, nastoje biti tolerantni jedno prema drugome, bore se sa međusobnim nerazumijevanjem, različitim poimanjem braka, odgajanjem djece… Istovremeno u strahu od samoće koji svi mi vrlo dobro poznajemo. Ni ne čudi, stoga, da su se brojni gledatelji oduševili tom toplom i emotivnom pričom koju su gromoglasnim pljeskom na kraju i nagradili.

Tomislav Babić izradio je dokumentarni audio materijal, a plač djeteta sa snimke „glumi“ Ena Kovač, savjetnik za čakavski dijalekt je otac glavnog glumca, Rade Radolović stariji, a inspicijent Manuel Kaučić. Premijera predstave je danas, 9. veljače u 20 sati na Maloj sceni INK, a reprize su 10. i 11. veljače u 20 sati. (Tekst: Paola Albertini)

Dora Lipovčan nakon izvedbe prima čestitke
Dora Lipovčan nakon izvedbe prima čestitke
Rade Radolović i ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić
Rade Radolović i ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa