Poreč je danas primjer svega što Hrvatskoj treba

0
OB-u.  Gradonačelnik Edi Štifanić i Josip Jurišević, osnivač tvrtke Špina, dobitnik „30. April“ (foto: Parentium.com)
OB-u. Gradonačelnik Edi Štifanić i Josip Jurišević, osnivač tvrtke Špina, dobitnik „30. April“ (foto: Parentium.com)

Svečana sjednica u povodu Dana Grada Poreča i Dana oslobođenja održana je 30. travnja u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Pred brojim okupljenima, predstavnicima Grada, Istarske županije, Porečko-pulske biskupije, pobratimljenih gradova i općina, državnih i drugih tijela, te gospodarstvenika i ustanova koje djeluju na području Grada, okupljenima su se prigodnim govorima obratili gradonačelnik Edi Štifanić, njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović i župan Valter Flego.

- Poreč je danas, jednostavno, primjer svega što Hrvatskoj treba. Uspješno se povlače ogromna sredstva iz Europske unije, dovršava se i vrijedna investicija stranog ulagača. Privatni sektor, a posebno turistički, svojim ulaganjem, dodatno podiže kvalitetu našeg turističkog proizvoda i otvara nova radna mjesta, javni sektor ulaže značajna sredstva u infrastrukturu. Sveukupno, privatni i javni sektor zajedno ulažu oko milijardu kuna u razvoj našeg grada, kazao je gradonačelnik Štifanić u prigodnom govoru.

Na svečanoj sjednici, već tradicionalno, dodijeljena su gradska priznanja Povelja „30. april“ zaslužnim građanima. Ovogodišnji su dobitnici tvrtka Špina d.o.o. Poreč, za koju je nagradu preuzeo osnivač Josip Jurišević, te Graziano Musizza.

Svečanu sjednicu svojim su nastupima obogatili i višestruko nagrađivani učenici Umjetničke škole Poreč Hannah Jakac iz 6. razreda (mentorica Sandra Šustereiter) i kvartet gitara u sastavu Rei Anzur, Kristian Kranjec, Luka Rakovac i Denis Kavazović (mentor Ante Radnić), te ženska vokalna skupina Le Parentine, koja djeluje pri Zajednici Talijana Poreč, a vodi je Marko Ritoša. Uvod u svečanu sjednicu izvedbom hrvatske i istarske himne označili su zajedničkim nastupom porečki mješoviti pjevački zborovi Joakim Rakovac i Mosaico koji djeluje pri Zajednici Talijana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa