Traži se novi zakupac bivšeg kafića Red Carpet u Puli

0
Prostor koji se daje u najam ima i dvije galerije
Prostor koji se daje u najam ima i dvije galerije

Nakon što je kafić Red Carpet, koji se nalazi u prizemlju zgrade Kina Valli, zatvoren sredinom siječnja zbog neplaćanja najma Pula Film Festivalu, vlasniku prostora,  8. veljače otvoren je novi natječaj za zakup tog poslovnog prostora. Natječaj će biti otvoren do 20. veljače, a razmatranje pismenih ponuda provest će se u sali Gradske vijećnice, 23. veljače u 10 sati.

Odluku o raspisivanju natječaja donio je gradonačelnik Pule Boris Miletić 2. veljače i ovlastio Pula Film Festival da raspiše javni natječaj za prostor u zgradi Giardini 1 u Puli te propisao uvjete natječaja, uvažavajući prijedloge Upravnog vijeća Pula Film Festivala. Naime, kako je rečeno na konferenciji za medije, održanoj 8. veljače u Puli, Pula Film Festival je 30. siječnja 2012. godine preuzeo u posjed poslovni prostor kojeg je imao u najmu Krivi & Slade d.o.o..

Suzana Požgaj, Zdenka Višković Vukić i Tanja Miličić
Suzana Požgaj, Zdenka Višković Vukić i Tanja Miličić
Pula Film Festival i Krivi & Slade sporazumno su se dogovorili da se dio dugovanja namiri iz dijela opreme koja se nalazi u Red Carpetu. Dugovanje je do 10. siječnja 2012. na ime zakupnina iznosilo 161.433,15 kn, a vrijednost preuzete opreme 135.117,96 kn pa ostatak duga na ime zakupnina iznosi 26.315,19 kn.

 „Cjeloviti tekst natječaja sa svim podacima o poslovnom prostoru i uvjetima natječaja, objavljen je 8. veljače na oglasnoj ploči Pula Film Festivala, Pula, Uspon na Kaštel broj 2 i Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Pula, Forum 2/II kat te  na web stranicama Grada Pule: www.pula.hr“, rekla je tom prigodom članica Uprave Pula Film Festivala, Suzana Požgaj.

Naglasila je kako je uvid u tekst natječaja, kao i dobivanje informacija, omogućen u Javnoj ustanovi Pula Film Festival svakim radnim danom od 9 do 12 sati ili na telefonske brojeve 222-940 i u Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu svakim radnim danom od 9 do 12 sati ili na telefonske brojeve 371-846 i 371-890.
Požgaj je dodala da je poslovni prostor namijenjen obavljanju ugostiteljske i trgovinske djelatnosti u kojem će se pretežito pripremati i usluživati slastice, pića i napici te proizvodi iz vlastite djelatnosti.

Zdenka Višković Vukić u razgovoru s novinarkom i Suzana Požgaj
Zdenka Višković Vukić u razgovoru s novinarkom i Suzana Požgaj

Prostor veličine 138,29 četvornih metara daje se u zakup na određeno vrijeme u trajanju od 10 godina. Početna cijena je 130,00 kn po kvadratu mjesečno, bez obračunatog PDV-a, a jamčevina iznosi 100.000,00 kuna. Natječaj će se provesti prikupljanjem pisanih ponuda, a potrebno ih je dostaviti najkasnije do 9,00 sati 20. veljače putem pošte ili predajom u nadležnoj kancelariji (pisarnici) Grada Pule.

Zainteresirani mogu poslovni prostor razgledati 13. veljače  od 9 do 10 sati. „Osim cijene, na natječaju će se vrednovati dužina ugostiteljskog staža te program rada koji su ponuditelji obavezni dostaviti. Programom rada Zakupnik garantira da će profesionalno i inovativno obavljati tražene djelatnosti uvažavajući djelatnost Pula Film Festivala te organizirati događanja u skladu s programima i u suradnji s Pula Film Festivalom, posebice za vrijeme odvijanja Festivala igranog filma u Puli“, istaknula je Suzana Požgaj.

Ravnateljica Pula Film Festivala Zdenka Višković Vukić napomenula je da se u prostoru neće moći pušiti, kako je to do sad bio slučaj, posebno iz razloga što će se ondje služiti hrana, ali i same kvadrature prostora. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa