Održana 11. Istarska lisica: Radioklub Pazin osvojio šest medalja

0
"Lov na lisicu" oko Pazina
"Lov na lisicu" oko Pazina

Radioklub Pazin je 25. i 26. travnja 2015. godine organizirao po jedanaesti put natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji “Istarska lisica 2015″. Natjecanje se već tradicionalno odvijalo u trokutu naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji, sa startom u Pazinskim Novakima i ciljem u Zarečju. Ovo je natjecanje kombinacija sporta i tehnike poznatije kao “lov na lisicu”.

Trideset i osam „lovaca“ na lisice u 12 kategorija prvog su dana lovili na 3.5 MHz, a drugog dana na 144 MHz.  Plasman je dobiven zbrojem rezultata oba dana. Osim domaćina iz Pazina sudjelovali su klubovi iz Ludbrega, Bjelovara, Zagreba, Murskog Središća i Kaštel Gomilice.

Povećana vlažnost otežala je posao natjecateljima drastično pomažući refleksije signala. Srećom jača kiša nije pala i natjecanje je održano u idealnim uvjetima za trčanje.

Za pazince je nastupilo devet natjecatelja. U najmlađoj kategoriji (M14) svoje prve nastupe zabilježili su Martin Bertoša (6. mjesto) i Matija Mogorović (8. mjesto). U kategoriji M16 Leon Kresina Karačić završio je na drugom mjestu nakon što je zbog slabijeg drugog dana ispustio veliko vodstvo. Kod juniora (M19), istaknuli su se Andrea Drndić i Erik Baničić sa zlatom i srebrom. Vrijedne bodove osvojili su i Ranko Grković (M40 – 1. mjesto) te Zvonimir Makovec (M60 – 2. mjesto). U najjačoj, seniorskoj konkurenciji Mirko Jurman zauzeo je ukupno 8. mjesto, no nastupio je samo drugi dan kada je bio odličan 3. Kod seniorki Lea Bertoša donijela je Pazinu i jednu brončanu medalju.

Ukupno 6 medalja za Radio klub Pazin bilo je dovoljno za drugo mjesto u konkurenciji klubova. Prvo mjesto pripalo je Radio klubu Ludbreg iz Ludbrega, dok je treće mjesto zauzeo Radio klub Kaštilac iz Kaštel Gomilice. Svečanost podjele nagrada ponovno je održana u Bistrou “Pod Lipom” u Pazinu.

Organizaciju su pripomogli: Grad Pazin, Zagrebački Radioamaterski Savez, Mjesni odbor Zarečje, Vina Anđelini, ICE d.o.o. Pazin i Plava laguna d.d. Poreč.

Sljedeća natjecanja su na rasporedu 9. i 10. svibnja u Ludbregu i Zagrebu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa