Pulsko Kino Valli bilježi rekordan broj posjetitelja

0
Kino Valli u Puli
Kino Valli u Puli

Ravnateljica Pula Film Festivala na tiskovnoj konferenciji, održanoj 8. veljače u Puli, izrazila je zadovoljstvo rekordnim brojem posjetitelja kojih je lani bilo 3258 veći nego 2010. godine.

Voditeljica pulskog kina Tanja Miličić tom je prigodom je istaknula kako je tijekom 2011. godine na 1.278 projekcija prikazano 326 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova. „Ukupan broj posjetitelja bio je 73.273, od toga 61.822 prodanih ulaznica i 11.451 gratis ulaznica“, izjavila je Miličić.

Kino Valli treću godinu za redom provodi program FUŠ – Film u školi čiji je cilj višegodišnjim djelovanjem i edukacijskim ciklusima pomoći školama u osposobljavanju učenika za razvijanje kulture gledanja i promišljanja filmova.

Godine 2011., u sklopu FUŠ-a, kino je posjetilo 6.239 učenika. Uspostavljena je stalna suradnja s profesorom Krešimirom Mikićem, filmofilom, filmskim kritičarom i profesorom, koji priprema pedagoške materijale za učitelje i profesore, te sa Markom Rojnićem, autorskim začetnikom i voditeljem ABECEDE filma i asistentom na ADU u Zagrebu, koji učenike uvodi u film. ABECEDA filma nastavila je sa sustavnim predavanjima, tema 2011. / 2012. je Povijest filma I. Povijest filma II planirana je za slijedeću školsku godinu.

U listopadu 2011. godine Kino Valli postalo je dio svjetske elitne mreže izravnog prijenosa Metropolitan opere iz New Yorka. Grad Pula se na ovaj način uključio, uz mnoge svjetske metropole, u jedan od najambicioznijih i najzahtjevnijih aktualnih projekata i dobio idealnu prigodu da uživo doživi operu. Od 9 predviđenih, do kraja godine 2011. prikazano je 5 opera koju je posjetilo 416 gledatelja. Ostvarena je uspješna suradnja s Glazbenim odjelom Sveučilišta Juraj Dobrila čiji studenti s velikom znatiželjom pratili operne izvedbe.

Prošle se godine u Kinu Valli proslavilo 88 rođendana sa ukupno 1.369 uzvanika, što dokazuje da su rođendani uz film u potpunosti zaživjeli u Kinu Valli. Zabava od 3 sata predviđena je za djecu od 7-12 godina od četvrtka do nedjelje.

U foajeu su se prvenstveno izlagale fotografije i plakati, ponekad video ili multimedijske instalacije zbog bliskosti s medijem filma. U Kinu se tijekom 2011. prijavilo 10 volontera s ciljem pružanja  kvalitetnije usluge posjetiteljima. Njihove obveze podrazumijevale su: provjeru ulaznica pri ulasku posjetitelja u kino dvoranu, reguliranje odlaska posjetitelja nakon  projekcije, obilazak/kontrola dvorane i kino prostora nakon i za vrijeme projekcije filma, informiranje posjetitelja o programima Kina, asistiranje kino djelatnicima pri redovnoj izmjeni reklamnih filmskih plakata u prostorima kina, distribuciju mjesečnog kino programa. Radom u Kinu volonteri stekli su vrijedna iskustva u kulturnoj ustanovi koja im u kasnijem profesionalnom životu mogu biti od velike koristi. Stranica Kina, www.kinovalli.net, tijekom 2011. godine imala je 150.819 posjeta, od toga 113.186 jedinstvenih. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa