Marija Cinkopan iz Pule proslavila 100. rođendan

0
Denis Martinčić i Boris Miletić uz cvijeće su na poklon donijeli i stare fotografije
Denis Martinčić i Boris Miletić uz cvijeće su na poklon donijeli i stare fotografije

„Moraš jesti kuhano, a ne samo mortadelu“, dala je savjet dugovječnosti nona Marija Cinkopan iz Pule gradonačelniku Borisu Miletiću koji ju je uz predsjednika Gradskog vijeća Pule Denisa Martinčića tom prigodom posjetio.

Miletić joj je od srca je čestitao i na dar poklonio dvije slike, jednu njenog rodnog mjesta Pićna, drugu Pule, obje stare 100 godina i obje je nona Marija iz prve prepoznala. Okupljene, članove obitelji i predstavnike medija pozdravila je unuka none Marije Sanja Cinkopan, inače direktorica Turističke zajednice Pula. Nona Marija veli da joj nikad nije hladno, pa ni za ove nesvakidašnje zime i u šali kaže da ukućani za njom stalno zatvaraju prozore.

Nona Marija i njeni najmlađi praunuci
Nona Marija i njeni najmlađi praunuci

Marija Cinkopan majka je dva ponosna sina, Adolfa i Ferdinanda, a najstariji sin Rafael preminuo je prije 10 godina. Suprug Ettoro preminuo je prije 17 godina, no s njim je bila u braku gotovo 64 godine, pa ponosno ističe da su proslavili i dijamantni pir. Sin Adolfo rekao mi je da nije ni sanjao da će mu majka doživjeti ove godine.

Nona Marija ima šest unuka i 11 praunuka od 2 do 22 godine. Članovi obitelji proteklu su nedjelju, 5. veljače, s njom proslavili okrugli, stoti rođendan.

Do prije godinu dana nona Marija bila je samostalna, no tada su joj, nažalost, zbog oslabljene cirkulacije morali odstraniti nogu do koljena. Ona je ipak pozitivna duha, prihvaća sa smiješkom sve životne nedaće i kaže kako nitko iz hiže Cinkopan ne može izaći ako se dobro ne najede i popije, pa je tako bilo i ovom svečanom prigodom. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa