Taxi Cammeo zavladao pulskim ulicama

0
Taxi Cammeo prometuje od 3. veljače
Taxi Cammeo prometuje od 3. veljače

Na ulicama Pule nesvakidašnji prizori – Taxi Cammeo kreće se gradom, dok dosadašnji taksisti uglavnom - ne prometuju. Naime, Taxi Cammeo je u petak, 3. veljače počeo prometovati pulskim ulicama i po svemu sudeći, njima već zavladao. Na svakom koraku, na potezu duž Giardinna, kod kazališta, glavne pošte, može ih se vidjeti svugdje. Što je najvažnije, neprestano su u pokretu.

Za razliku od donedavno jedinog taksija u Puli koji – stoji. Naime, na Taxi stanici kod Circola parkirano je nekoliko automobila, čiji vozači čekaju mušterije. Kako se tijekom jutra nisu micali sa stanice, više je nego jasno da ih je konkurencija potukla. To ni ne čudi s obzirom da početna cijena Taxi Cammea za prvih pet kilometra iznosi svega 15 kuna!

To je promotivna cijena za prva tri mjeseca, no i nakon toga ona neće znatno porasti, iznosit će 20 kuna. Isto toliko vožnja će stajati i noću, a prtljaga se, za razliku za vožnju gradskim taksijem, neće naplaćivati.

Usporedimo li to s 11 kuna koliko stoji cijena gradskog prijevoza, matematika je sasvim jednostavna - ako dodate još četiri kune možete pozvati Taxi Cammeo koji će vas dovesti točno do određene lokacije, a za razliku od autobusa, ne morate se smrzavati na buri čekajući ga.

Usporedbe radi, vožnja Taxi Cammeom od Pule do Vodnjana stoji 50 kuna, dok se za isti iznos gradskim taksijem iz centra Pule možete odvesti samo do Verudele. Dosadašnji Taxi polazak naplaćuje 20 kuna, a svaki idući kilometar po pet kuna.

Htjela sam neke od vozača Cammea upitat za prve dojmove, ali toliko su zauzeti da ni jednog nisam uspjela zaustaviti. Vozač dosadašnjeg Taxija koji je besposlen sjedio u automobilu i čekao da ga netko angažira, nije htio ništa komentirati. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Pulaprometov autobus je tek nešto jeftiniji od vožnje Taxi Cammeom
Pulaprometov autobus je tek nešto jeftiniji od vožnje Taxi Cammeom
Taksisti „starosjedioci“ danas su bili parkirani u nadi da će ih netko angažirati
Taksisti „starosjedioci“ danas su bili parkirani u nadi da će ih netko angažirati

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa