U srijedu Eko tržnica u Rovinju

0
Eko tržnica održava se ispred Osnovne škole Juraj Dobrila
Eko tržnica održava se ispred Osnovne škole Juraj Dobrila

U Rovinju,11. veljače od 17do19 sati održat će se još jedna Eko tržnica ispred Osnovne škole Juraj Dobrila. Uz stalnu postavu članova udruge Istarski Eko proizvod i OPG Mihaljević iz Dalja,ove srijede nam dolaze OPG Lenac sa svojim proizvodima od sušenih buča, OPG Borojević s lješnjacima, heljdom i raznim proizvodima od konoplje i lana, te OPG Sokić s tjesteninom od vrganja i medvjeđeg luka i ostalim prerađevinama.

Da bi se naša tržnica mogla nazvati ekološka i imati naziv Eko svi proizvođači moraju biti pod ekološkim nadzorom,upisani u upisnik ekoloških proizvođača te su samim time upoznati s pravilnikom o ekološkoj poljoprivredi.

Da je stvarno tako dodatnu kontrolu i izbor proizvođača vrše i organizatori ove manifestacije, udruga IEP (Istarski Eko Proizvod) i Solidarna Ekološka Grupa Rovinj čime se postiže zaštita potrošača i sigurnost da su svi proizvodi uzgajani po ekološkim principima.

Odnedavno se na tržnicama u Puli, Rovinju, Rijeci i Osijeku u organizaciji udruga Istarski Eko Proizvod, Eko Dunav Dalj i Bio Pčela u suradnji sa Solidarnim Eko Grupama, koristi i naziv Solidarna jer se radi o modelu na kojem proizvođači bez naknade koriste prostor čime se potiče ekološka i lokalna proizvodnja, a potrošači koji se uključe u aktivan volonterski rad u Solidarnim Eko Grupama mogu jeftinije naručivati ekološke proizvode.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa