Trojici istarskih učenika HEP uručio nagradu Imam žicu

04.07.2014 - 13:03
Nagrađeni učenici na prijemu
Nagrađeni učenici na prijemu

Na prigodnoj svečanosti u Zagrebu je 2. srpnja,uručena jubilarna dvadeseta HEP-ova nagrada učenicima IMAM ŽICU!  Nagrađena su 42 učenika osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike, eksperimentalne fizike,osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te za zanimanje elektromehaničar, u školskoj godini 2013./2014.

Među dobitnicima nagrada za matematiku su i učenici srednjih škola iz Istarske županije: Ivan Lazarić iz pulske gimnazije, Tomislav Vojvodić iz Talijanske srednje škole Dante Alighieri u Puli te Damir Čupić iz Srednje škole Mate Balote u Poreču.

Zdenka Čukelj, Tomislav Šerić i Vlatka Vazda, maturantica 15. gimnazije Zagreb
Zdenka Čukelj, Tomislav Šerić i Vlatka Vazda, maturantica 15. gimnazije Zagreb

„HEP je, koliko znam, jedina tvrtka u Hrvatskoj koja na ovakav način podupire i nagrađuje talente i trud mladih ljudi i njihovih nastavnika. I to čini od srca“, kazao je u obraćanju učenicima, njihovim mentorima i roditeljima predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić.

S ovogodišnjim nagradama, HEP je od 1995. godine dodijelio ukupno 606 nagrada IMAM ŽICU!

Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje Ivan Šutalo poručio je da je najvažniji alat za promjenu svijeta – znanje, te je zahvalio HEP-u za ustrajno poticanje profesionalnog i osobnog razvoja uspješnih mladih ljudi.

Pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Sanja Urek je, uz znanje učenika, naglasila njihovu odgovornost za budućnost Hrvatske uz poruku: Vidimo se dogodine.

Učenik koji ima žicu mora biti spreman učiniti sve da žica zasvijetli i donese uspjeh njemu, obitelji, zajednici, poručila je načelnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Zdenka Čukelj, zaželjevši maturantima da uspiju upisati željene fakultete za daljnje usavršavanje znanja na tehničkim studijima.

ELEN punionica za električne automobile
ELEN punionica za električne automobile

Nakon dodjele novčanih nagrada u iznosu 2.500 kuna, gosti su obišli Nacionalni dispečerski centar i ELEN punionicu za električne automobile.

Na svečanosti su bili i predstavnici izabranih nacionalnih vrsta u sportovima koje sponzorski podupire HEP: izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža te reprezentativci Željko Musa i Manuel Štrlek, mladi skijaš IstokRodeš te košarkaši Damjan Rudeži Ante Delaš.

Jubilarnu 20. Nagradu IMAM ŽICU!, poduprli su i drugi međunarodno poznati i uspješni Hrvati koji imaju žicu za sport, umjetnost i znanost, a međunjima i Marin Soljačić, professor na američkom MIT-u.

Tweet

Posljednje novosti