Trojica Umažana privedena zbog razbojstva, iznude i prijetnji

0

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, umaška je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 29-godišnjak iz Umaga počinio dva kaznena djela razbojništva i kazneno djelo iznude. Utvrđeno je kako je jedno razbojništvo počinio s 26-godišnjakom iz Umaga, dok mu je u počinjenju druga dva kaznena djela ''pomagač'' bio 22-godišnjak iz Umaga.

Naime, 16. prosinca u večernjim satima, 29-godišnjak i 26-godišnjak su, u parku ispred upravne zgrade Grada Umaga, sreli 19-godišnjaka iz Umaga, kojeg su odveli do obale mora. Nakon prijetnji, zatražili su od njega novac te im je mladić predao novčanik, iz kojeg su napadači uzeli traženi novac. Iste večeri, 29-godišnjak je, ovaj put s 22-godišnjakom, u Ulici Ernesta Miloša susreo maloljetnika, fizički ga napali i uz prijetnje pretražili, a potom mu oduzeli mobitel, cigarete i novac.

Treće kazneno djelo za koje ga se tereti, 29-godišnjak je počinio s istim 22-godišnjakom. Naime, oni su tijekom prosinca, u šetnji gradom, susreli 19-godišnjeg Umažanina te je 29-godišnjak od njega zatražio da mu vrati oko 2 tisuće kuna za prijenosno računalo ili da mu da svoj skuter. Budući ga je 29-godišnjak udario, 19-godišnjak je iz straha pristao mladiću dati skuter u zamjenu za novac koji potražuje. Trojica Umažana su u nedjelju sprovedeni u pritvor Policijske uprave istarske, a protiv njih slijede kaznene prijave, izvjestila je PU Istarska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa