Izabrani najbolji sportaši Grada Vodnjana za 2011. godinu

0
U kategoriji „Najbolje ženske ekipe“ nagrada je pripala OK Vodnjan
U kategoriji „Najbolje ženske ekipe“ nagrada je pripala OK Vodnjan

U Domu mladih u Vodnjanu 22. prosinca je održana svečana dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Vodnjana za 2012. godinu. Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, njegov zamjenik Sergio Delton, predsjednik Gradskog vijeća Corrado Ghiraldo i predsjednik Sportskog saveza Drago Pekica uručili su nagrade najboljima koji su se ove godine maksimalno isticali u sportskim nadmetanjima te time postali vrlo vrijedan sportski uzor u zajednici.

Monika Banković, sportašica godine
Monika Banković, sportašica godine

Za „Najuspješniju sportašicu godine“ proglašena je Monika Banković, članica Moto cross kluba „Calderiva“ iz Vodnjana. Banković se motocrossom bavi tek tri i pol godine, a već postiže izvanredne rezultate. Ove je godine osvojila titulu državne prvakinje u motocrossu. Za sljedeću sezonu priprema se odvoziti austrijsko prvenstvo te još nekoliko utrka na europskoj i svjetskoj razini.

U kategoriji „Najuspješnije muške ekipe 2011. godine“, priznanje je pripalo Boćarskom klubu Vodnjan. Postigli su odlične rezultate. U 2010. godini osvojeno 1. mjesto u II. istarskoj boćarskoj ligi - jug te plasman u I.B istarsku boćarsku ligu. Natjecateljsku sezonu 2010./2011. uspješno su završili na 1. mjestu I.B istarske boćarske lige i plasmanom u I.A istarsku boćarsku ligu.

U kategoriji „Najbolje ženske ekipe“ nagrada je pripala OK Vodnjan. Seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Vodnjan natječe se u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi zapad, u kojoj se natječe 12 ekipa iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Sezonu 2008./2009. završile su na 3. mjestu, u konkurenciji 12 ekipa. U sezoni 2009./2010. osvojile su 3. mjesto u konkurenciji 14 ekipa. Sezonu 2010./2011. završile su sa osvojenim 2. mjestom  u konkurenciji 12 ekipa, na bod od kluba prvaka. U jesenskom djelu sezone 2011./2012. apsolutne su prvakinje s odigranih 11 utakmica i osvojenih 11 pobjeda. Ako budu uspješne i u proljetnom djelu sezone, smiješi im se 1.B liga.

Za kategoriju „Muška sportska nada 2011. godine“, priznanje je ove godine uručeno Paolu Delcaru, učeniku 1. razreda Opće talijanske gimnazije. Odličan je učenik i perspektivan sportaš. Već sa 7 godina postao je član je NK Galižana. Kao vrlo discipliniran igrač koji je redovan na treninzima i utakmicama, svojim je radom i zalaganjem zaslužio nagradu.

„Muška sportska nada 2011. godine“ je Matija Volarević. Sa tek 7 godina, kao član TK Chromos iz Zagreba, u kategoriji „Do 10 godina“, osvaja 6. mjesto rang liste jake Zagrebačke regije. Prošle je godine, 2010., postao član TK „PRO 2000 Poreč“ te ostvaruje niz odličnih rezultata od kojih je najveće i najvažnije osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u kategoriji „Do 10 godina“.

Lara Kliba iz Judo kluba Istarski borac iz Pule, proglašena je „Ženskom sportskom nadom 2011. godine“. Judom se  bavi od svoje 6. godine. U 2011. godini sudjelovala je na 11 vrlo važnih turnira na kojima je osvojila 8 zlatnih medalja, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.  Posebno se istaknula osvajanjem 2. mjesta na međunarodnom turniru u Tolmezzu (Italija) za djevojčice do 48 kg, osvajanjem 1. mjesta na Prvenstvu Hrvatske u Splitu za djevojčice i osvajanjem 1. mjesta na Državnom prvenstvu mlađih kadetkinja.

„Ženska sportska nada“ je također i Ana Juršić, članica Odbojkaškog kluba Vodnjan. Uslijed niza uspješnih sportskih nastupa te isticanjem u treningu i natjecanjima, ove je godine pozvana u ekipu Mlade istarske selekcije koja okuplja 14 najboljih igračica županije.

Boćarski klub Vodnjan, najuspješnija muška ekipa
Boćarski klub Vodnjan, najuspješnija muška ekipa

„Najuspješnijom muškom ekipom – mlađi uzrast“ proglašeni su mlađi članovi Košarkaškog kluba Oliva Vodnjan. Uz stručno vodstvo trenera Matije Lukića, dječaci su na ovogodišnjem jesenskom dijelu prvenstva Istarske županije za dječake, osvojili 1. mjesto ostvarivši 100 % učinak - 6 utakmica i 6 pobjeda. U istoj kategoriji, priznanje najboljih osvojili su i mladi nogometaši, pioniri NK Vodnjan. Oni su ove godine osvojili 1. mjesto na 13. međunarodnom nogometnom festivalu te 1. mjesto nakon jesenskog dijela prvenstva ŽNLI JUG natjecateljske godine 2011./2012. Trener pionira NK Vodnjan je Drago Rivić.

Priznanje za najuspješnijeg trenera 2011. godine pripalo je Matiji Lukiću, treneru KK Oliva iz Vodnjana.      

Posebna nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno Renatu Buriću (06.01.1941.-23.06.2011). Burić je uvijek bio vrlo aktivan član sportske zajednice grada Vodnjana. Bio je organizator mnogobrojnih sportskih manifestacija, osnivač nekoliko klubova (Pljočkarskog kluba Agroturist Vodnjan, Boćarskog kluba Vodnjan, Ribolovnog društva Peroj). Funkciju tajnika Sportskog saveza Vodnjana obnašao je posljednjih 10 godina.           

Drugo priznanje, također za „Životno djelo iz područja sporta“, dodijeljeno je Guidu Vodopiji, dugogodišnjem članu NK Vodnjan. Nogometom se počeo baviti davne 1964. godine te je 25 godina bio aktivni igrač NK Vodnjan. Nakon završetka karijere igrača, Vodopia ostaje u klubu te dalje, kao trener omladinskog pogona, a kasnije i seniorske momčadi prenosi svoja znanja i strast prema nogometu. U sportu je aktivan već 47 godina te je uvelike pomogao afirmaciji nogometa u Vodnjanu.

Na kraju programa uručena je „Posebna nagrada 2011. godine“ i to Konopaškom klubu Peroj, koji je osnovan 2007. godine. Kroz četiri godine djelovanja, KK Peroj sudjeluje na 60 turnira, 56 gostujućih i četiri domaća. Niz rezultata sad se već zbilo u poveće brojke: 12 prvih, 19 drugih i 12 trećih mjesta. Sve se to osvajalo u oko 550 vuča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa