U prepunom Circolu premijerno održana dječja predstva Princeza žabarica

0

Pred prepunom dvoranom Zajednice Talijana u Circolu u Puli, 12. prosinca održana je  premijera dječje predstave „Princeza žabarica“. U prvoj izvedbi u 18 sati tražila se stolica više, a druga je izvedba u 20 sati  također predstavljena brojnoj publici.

Udruga za poticanje kreativnosti i multikulturalnosti Birikina iz Pule uspješno je predstavila svoj rad, predstavu, koju su odglumili članovi Birikininog teatrina. Potaknuta temom iz bajke braće Grimm „Kraljević žabac“, predstava je osmišljena na drugačiji način prema ideji i pod režijom odgojiteljice Vesne Milete. U predstavi su sudjelovali članovi Birikininog teatrina:

Melisa Kamenčić u ulozi princeze Brigite, Marko Mavija u ulozi princa Krepalina i Vesna Mileta u ulozi kraljice Brigezije. Scenografiju je izradila udruga Mars room, a za savršeno ozvučenje i zvuk bili su zaduženi djelatnici tvrtke AudioLab iz Pule.

Vrlo živahna predstava s brojnim poučnim porukama o važnim životnim vrijednostima koje nadmašuju materijalne forme ukalupljene u život današnjice, potaknula je dječji smijeh a odrasle na razmišljanje. Vesela pjesmica princeze Brigite ostala je u glavama mališana koji su i nakon izvedbe nastavili pjevušiti njezin refren. Posebni svjetlosni efekti i dimne zavjese dali su predstavi malo više čarobnog štiha, pružajući djeci još čarolije i bajkovitosti u prekrasnoj večeri u Circolu. Lutka žabe iz bajke, koju je izradila mlada umjetnica Maja Dražić, oživjela je pod vještim rukama glumca Marka Mavija. Tekst i trajanje izvedbe bajke prilagođen je djeci predškolske dobi. Na kraju predstave, glumci su još u prekrasnim kostimima, razgovarali s djecom o stečenim dojmovima i porukama ove bajke.

Ukratko o predstavi
Razmažena princeza Brigita primorana je svakodnevno obavljati kućanske poslove na zapovijed svoje stroge ali dobre majke, kraljice Brigezije. Brigezija je u slobodno vrijeme čarobnica. Ona se stalno trudi svoju kćer pripremiti za budući život i naučiti je da cijeniti rad. Nakon što kraljica Brigezija jednoga dana izgubi strpljenje prilikom princezinog biranja princa, budućeg supruga, ona se odluči za onoga koji zadnji dođe tražiti princezinu ruku. Upravo posljednjeg prosca Brigezija pretvori u ružnog žapca sa zadatkom da uobraženu princezu „nauči pameti”! Razmažena princeza Brigita u jednom trenu izgubi zlatnu loptu. U potrazi za loptom može joj pomoći samo ružni žabac. U zamjenu za pomoć princeza ponudi žapcu prijateljstvo. Princeza ne shvaća važnost obećanja i značenje pravog prijateljstva, već misli samo i jedino na sebe. Predstava ističe važnost odgovornosti, pogotovo za izvršenje obećanja koja dajemo te kako trebamo cijeniti pravo prijateljstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa