Obnovljena kuglana u Domu sportova Mate Parlov

0

Javna ustanova Pula Sport proteklog je tjedna okončala radove na uređenju i opremanju kuglane u pulskom Domu sportova Mate Parlov. Obnova kuglane bila je nužna jer dvorana, izgrađena davne 1977. godine, nije zadovoljavala važeće propise i standarde Hrvatskog kuglačkog saveza, a zbog dotrajalosti opreme i materijala iziskivala je značajne i neprihvatljive troškove održavanja. Tako su automati iz 1977. zamijenjeni onima novijeg datuma, marke "Schidt" te je ugrađena nova platforma marke "Funk".

Zahvaljujući obnovi kuglane, lokalni će klubovi moći sudjelovati u službenim natjecanjima, smanjit će se troškovi održavanja te su općenito stvoreni uvjeti za razvoj kuglačkog sporta među mlađom populacijom. U Javnoj ustanovi Pula Sport zaprimaju se rezervacije i prijave za termine korištenja po popularnim cijenama, a prijaviti se mogu svi građani ili organizirane skupine. Rok za prijavu je do kraja ove godine, a uz samu rezervaciju termina mogu se dogovoriti i tečajevi te škole kuglanja.

Kuglana će biti svečano otvorena Božićno-novogodišnjim turnirom u kuglanju u ponedjeljak, 19. prosinca. Riječ je međunarodnom turniru kojeg zajednički organiziraju Kuglački savez Istarske županije i Javna ustanova Pula Sport, a namijenjen je registriranim i neregistriranim (rekreativnim) kuglačima. Turnir počinje u 16:30 sati, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa