Bizarna pitanja gradskih vijećnika i nesuvisli odgovori gradskih dužnosnika

0
Granje na Katarini
Granje na Katarini

Aktualni sat posljednje, 28. po redu sjednice Gradskog vijeća Pule, održane 12. prosinca, obilježila su mahom loša, praktički nepotrebna, da ne kažem dosadna vijećnička pitanja. Iako ih je postavilo čak devet vijećnika, a neki od njih i po dva pitanja, čini se da je sve to „pretakanje iz šupljeg u prazno“.

Tako je, primjerice, Lovorka Tomičić i ovoga puta direktora Vodovoda Darka Višnjića pitala o gubitku te firme od čak 4 milijuna kuna, koja unatoč tome, daje donacije. Na to je on, kao i uvijek tiho i nerazumljivo, odgovorio da je njihova djelatnost najaktivnija ljeti kada su i prihodi najveći te nabrojao kome su sve dali donacije ukupne vrijednosti 80.000 kuna. Tomičić taj nazovi odgovor nije zadovoljio što je jasno i dala do znanja. Pitala ga je i kako to da cijene vode za socijalno ugrožene nisu snižene, a od 1. travnja trebale su biti, na što je Višnjić, opet ne baš suvislo, rekao da im se samo desetak socijalno ugroženih osoba javilo u Vodovod.

Peđa Grbin je od Danijela Ferića pročelnika Upravnog odjela za financije, htio doznati tijek projekta Milijun plus u sklopu kojeg će se u 2012. dati novčana pomoć pulskim poduzetnicima. No on je, umjesto o njegovoj realizaciji, tijeku i odazivu, kao da je na press konferenciji a ne na Gradskom vijeću, govorio o samom projektu, njegovim ciljevima i pogodnostima, a tek na kraju kratko rekao da se do sad za njega prijavilo desetak osoba.

Lovorka Tomičić ne može bez pitanja o Vodovodu
Lovorka Tomičić ne može bez pitanja o Vodovodu

Još jedno besmisleno, pomalo bizarno pitanje pitao je Janko Žužić koji je u šetnji Monumentima i Katarinom vidio da kamion Herculanee u tamošnji kamenolom odlaže granje koje ga je zatrpalo. Direktor Herculanee Igor Stari ga je „smirio“ obrazloženjem kako se granje ondje odlaže samo privremeno, u dogovoru s Gradom, a potom se melje i prodaje. Žužić je bio zadovoljan odgovorom, no ipak je napomenuo da će za mjesec dana provjeriti je li se taj „otpad“ doista maknuo.

Valja još istaknuti pitanje Ornele Grujić Cukon o tijeku projekta Dolce Vita u sklopu kojeg je  raspisan i drugi poziv za realizaciju uređenja oronulih gradskih fasada. Damir Prhat pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu je rekao da je na natječaj stiglo 26 zahtjeva za uređenje fasada, od čega ih 11 ne zadovoljava kriterije. Podnositelji zahtjeva bit će pozvani u Upravni odjel Grada Pule kako bi ih se upoznalo sa svim zahvatima koje projekt obuhvaća, odredit će se lista prioriteta, ogledni trošak, kontaktirat će se konzervatori te slijedi postupak javne nabave, pa konačno i realizacija projekta na novim fasadama.

Dunja Račić je Erika Lukšića iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti pitala kada će se u funkciju staviti Vila Maria, Dom za psihički bolesne odrasle osobe. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa