Tko će biti zastupnik, tko gradonačelnik, a tko župan?

0
Giovanni Sponza i Valter Boljunčić
Giovanni Sponza i Valter Boljunčić

Na pitanje novinara hoće li Kukuriku koalicija promijeniti zakon po kojem župani istovremeno ne mogu biti i saborski zastupnici, Ivan Jakovčić je nedavno rekao da je ne samo funkcija župana, već i funkcija gradonačelnika, nespojiva s funkcijom saborskog zastupnika.

Među tri IDS-ova zastupnika u idućem mandatu Sabora je i rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza, pa smo ga pitali hoće li stići kvalitetno obavljati obje funkcije – saborskog zastupnika i gradonačelnika Rovinja?

- Držim da pitanje vremena neće biti presudno. Puno je važnija kvaliteta, usklađenost, dobra organizacija te princip zasnovan na timskom radu. Kad je riječ o obavljanju društvenih funkcija, mislim da odgovor na to koliko se uradilo, treba prije svega vrednovati kroz pokazatelje koliko je obnašatelj funkcije utjecao svojim radom na poboljšanje sveukupne razine na dobrobit zajednice u kojoj je djelovao, a u okviru svojih zaduženja. Rovinj je jedan od uspješnijih pokazatelja, sada je na redu Sabor kao novi izazov – rekao je Sponza.

Trećeg IDS-ovog zastupnika, Valtera Boljunčića, upitali smo, pak, hoće li on biti kandidat za pulskog gradonačelnika na idućim izborima, s obzirom na sve češća nagađanja da će sadašnji gradonačelnik Boris Miletić biti kandidat za župana.

- Naša stranka, IDS, je kvalitetno organizirana demokratska stranka i o tome se u ovom trenutku nije raspravljalo. Kada dođe vrijeme za kandidiranje osobe za gradonačelnika, siguran sam da će se s naše strane predložiti najbolji kandidat. Nadalje, mislim da Boris jako dobro i veoma kvalitetno obavlja tu dužnost – rekao je Boljunčić. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa