Mesićevi biseri iz izborne noći

0
Bivši predsjednik Stjepan Mesić
Bivši predsjednik Stjepan Mesić

Komentirajući prve izborne rezultate, bivši predsjednik Stjepan Mesić u svom je stilu ispalio i dva bisera. Naime, na pitanje novinarke Nove TV da komentira trenutne rezultate te prognozira hoće li broj zastupnika Kukuriku koalicije do kraja večeri rasti ili padati, Mesić je „pametno“ zaključio da su mnogi građani iskoristili nedjelju za šetnju s obitelji te da su takvi vjerojatno glasali tek popodne.

„Uvjeren sam da su ti birači u najvećem broju glasali za Kukuriku koaliciju i kada se njihovi glasovi pribroje ostalim glasovima, Kukuriku koalicija će dobiti još više mandata nego što ih ima prema sadašnjim rezultatima“, izvalio je u svom stilu Mesić, ne objasnivši, naravno, po čemu je zaključio da su nedjeljni šetači simpatizeri baš Kukuriku koalicije.

No, još je genijalnija od ove opservacije Mesićeva ocjena da će broj glasova Kukuriku koalicije porasti kada im se pribroje i glasovi birača koji su glasali poslije podne. Naime, nisam znao da birački odbori najprije broje glasačke listiće ubačene prije podne, a tek onda one ubačene poslije podne. Uvijek sam mislio da se sva biračka mjesta zatvaraju u 19 sati i tek onda članovi biračkih odbora istresu kutije i krenu u prebrojavanje glasova. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa