Gibonni i Stavros na ovogodišnjem Božiću u Buzetu

0
Konferencijom za medije u buzetskoj Staroj oštariji najavljena je glazbena manifestacija Božić u Buzetu
Konferencijom za medije u buzetskoj Staroj oštariji najavljena je glazbena manifestacija Božić u Buzetu

Konferencijom za medije u buzetskoj Staroj oštariji najavljena je glazbena manifestacija Božić u Buzetu, koja će ove godine doživjeti svoje četvrto izdanje, te unatoč kriznim vremenima ponuditi posebno atraktivan i glazbeno zanimljiv program.

Naime, na već ustaljenoj lokaciji parkirališta na Mašimovoj škuji, na samom ulazu u Buzet, u gotovo 1.000 četvornih metara velikom šatoru postavljenom za tu prigodu, 23. prosinca organizatori iz Radio Zone Buzet priuštit će posjetiteljima pravu glazbenu poslasticu - nastup jednog od već godinama najpopularnijih i najuspješnijih glazbenika hrvatske estradne scene, Zlatana Stipišića Gibonnija!

Posjetitelji još neće ni srediti dojmove s Gibonnijeva nastupa, a već 25. prosinca, na sam Božić, čeka ih "kralj dobre zabave" hrvatske estrade, neumorni i nenadmašni Jasmin Stavros, koji se čini se već praktično "pretplatio" na božićni koncert u Buzetu, jer je u toj prigodi, na istome mjestu, već nastupao, no sve ankete i upiti prema slušateljima radio Zone i posjetiteljima Božića u Buzetu govore kako je upravo popularni Staki prvo ime koje Buzećani i njihovi gosti iz cijele Istre (pa i šire) žele na pozornici Božića u Buzetu. Time će se zapravo samo nastaviti niz najpoznatijih hrvatskih glazbenih zvijezda koje su već, proteklih godina, prodefilirale pozornicom Božića u Buzetu, poput Olivera Dragojevića, Tonyja Cetinskog, Stavrosa...     

Posebno vrijedi istaknuti informaciju kako će se ulaznice po cijeni od 100 kuna za Gibonnijev koncert naći u pretprodaji od petka 9. prosinca, u većini istarskih gradova (Umag: Pekarna Pletenica; Novigrad: Caffe bar Silver sport – sportska dvorana; Poreč: Foto Edi; Rovinj: Music shop Link; Pula: Rock caffe; Pazin: Poslovni centar Yes – Radio Pazin; Buzet: Hotel Fontana – recepcija; Barban: Roy bar; Viškovo: Domaći radio). Organizatori ističu kako je broj ulaznica ograničen veličinom šatora, pa upozoravaju da se ulaznice kupe na vrijeme. Tek ukoliko se sve ulaznice u pretprodaji ne prodaju, moći će se kupiti na blagajni šatora na dan koncerta od 20 sati.

Ulaznice za koncert Jasmina Stavrosa neće se naći u pretprodaji, nego će se također moći kupiti na blagajni šatora na dan koncerta (25. prosinca) od 20 sati. Oba koncerta započinju u 22 sata.

Manifestaciju su na susretu s novinarima najavili predstavnici organizatora, Radio Zone Buzet, te pokrovitelja, Grada Buzeta. Moglo se pritom čuti kako je upravo ovogodišnje obilježavanje 15. obljetnice Radio Zone Buzet odnosno buzetske radio postaje bio jedan od motiva da se Božić u Buzetu ove godine predstavi u posebno jakom i zanimljivom izdanju. Govoreći o povijesti i aktualnom trenutku Radio Zone Buzet, glavna urednica Jana Bubnič Arčanin naglasila je kako je ova radio postaja, obzirom na svoj pretežito lokalni karakter, posebno vezana uz svoje slušatelje, te se osim programskim sadržajima nastoji približiti svojim slušateljima i sugrađanima i manifestacijama poput Božića u Buzetu.

Direktor Radio Zone Buzet Robert Marušić naglasio je kako je riječ o zahtjevnom projektu, no kako radio Zona sa svojim suradnicima, a posebice pokroviteljima i sponzorima, ima resurse da organizira glazbene i druge priredbe na najvišoj razini, što se dokazalo proteklih godina, a tako će biti i ovoga puta. Marušić je pored koncerta Gibonnija i Stavrosa u vrijeme božićnih blagdana najavio i mogućnost jednog atraktivnog koncerta i oko Nove godine, no o tome će – kako je rekao – javnost biti pravovremeno obaviještena.

Zamjenik gradonačelnika Grada Buzeta Siniša Žulić prenio je novinarima kako Grad od početka podržava ovu manifestaciju odnosno inicijativu da se Buzet u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana afirmira kao mjesto dobre zabave i glazbenog provoda, te su i ove godine ugodno iznenađeni što su organizatori iznašli snage i sredstava osmisliti i realizirati jedan ovako kvalitetan i atraktivan program.

Dodajmo kako je generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Božića u Buzetu Favorit pivo, pokrovitelj je tradicionalno Grad Buzet, a sponzori Velpro i Zigante tartufi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa