SVJETSKO PRVENSTVO U FUTSALU

Pulski reprezentativci svojim zgodicima ‘začinili’ visoku pobjedu protiv Kube

Piše: Siniša Žulić

21.09.2024 - 02:15
STRIJELAC I ASISTENT - Niko Vukmir (foto: Goran Stanzl / PIXSELL)
STRIJELAC I ASISTENT - Niko Vukmir (foto: Goran Stanzl / PIXSELL)

Hrvatska futsal reprezentacija stigla je do pobjede u trećem susretu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se održava u Uzbekistanu. Nakon poraza od Tajlanda i Brazila naši su malonogometaši uvjerljivo sa 7:0 savladali Kubu i tako zadržali teoretske šanse oko plasmana u drugi krug natjecanja. Hrvatskoj je trebala pobjeda sa što većom gol razlikom kako bi si povećala šanse za plasmanom u osminu finala kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija. Svoj dio je odradila, a hoće li ovih biti dovoljno, saznat ćemo u narednim danima.

 

Hrvatska reprezentacija dolazi u vodstvo u 2. minuti zgoditkom Čekola. Deset minuta kasnije kubanski vratar Rueda je obranio dva uzastopna pokušaja, a minutu kasnije ništa nije mogao. Odlična kombinacija naših i novi pogodak u mreži Kube. Pulski nogometaš u reprezentativnim redovima Niko Vukmir je iz blizine samo trebao skrenuti loptu u praznu mrežu. U visokoj golijadi do pogotka je stigao i drugi Puležan u nacionalnoj selekciji David Mataja, kada u 31. minuti pogađa za 6:0 na asistenciju svog klupskog kolege u Stanoinvest Futsal Puli Vukmira.

HRVATSKA – KUBA  7:0 (2:0)

HRVATSKA: Primić, Bašković, Čekol, Kustura, Vukmir, Jelovčić, Marinović, Perić, Novak, Sekulić, Jurlina, Mataja, Postružin.

KUBA: Rueda, Hernandez, Cabrera, Gonzalez, Morejon, Llanes, Valiente, Tamayo, Hernandez, Martinez, Cotilla, Ramirez, lvarez, Perez.

STRIJELCI: 1:0 Čekol (2′), 2:0 Vukmir (13′), 3:0 Perić (23′), 4:0 Marinović (25′), 5:0 Čekol (27′), 6:0 Mataja (31′), 7:0 Perić (31′)

Tweet

Posljednje novosti