jeste li čuli noćas?

Ljeto se predalo lakše od očekivanja. Ovih dana jednu stvar bi svakako trebalo napraviti

Piše: Istarski.hr

09.09.2024 - 08:01
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Jučer navečer i noćas na području Istre pale su velike količine kiše. Kroz san se moglo čuti snažan pljusak koji je "probijao rolete", a bilo je i grmljavine.

Danas tijekom dana vrijeme će se postupno smiriti, piše Istramet, iako će i dalje biti lokalnih pljuskova, naročito u prvom dijelu dana. Temperature zraka snizit će se 5-6 stupnjeva, ali tijekom utorka i srijede ponovo će se nakratko vratiti ljeto uz vrijednosti do 30 °C.

Ipak, takvo stanje neće dulje potrajati. Već u srijedu slijedi novo jače pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i grmljavinu, ali i oštar pad temperature zraka. Očekujeu se obilne oborine, a vjetar će promijeniti smjer na sjeverozapadnjak i buru uz oštar pad temperature zraka.

 

Zahladnjenje će zahvatiti cijelu zemlju, ali i regiju, a vrijednosti će pasti i do 10 °C ispod prosjeka za doba godine. Za mnoge će to biti pravi temperaturni šok i nagli oproštaj od ljetnog vremena. U Alpama će pasti obilan snijeg.

Ljetu svakako stiže kraj, ali to ne znači da nećemo imati stabilnije periode nakon završetaka kalendarskog ljeta, koje često nazivamo i "babljim ljetom", piše Istramet, uz napomenu da se ljeto predalo lakše od očekivanja.

"Utorak i srijeda bit će posljednja dva ljetna sunčana dana, iskoristite ih", napominje ekipa Istrameta.

Tweet

Posljednje novosti