Jakovčić zahvalio biračima: Istra pokazala da želi promjene

0
Jakovčić je na jumbo plakat Kukuriku koalicije sprejem napisao „hvala – grazie“
Jakovčić je na jumbo plakat Kukuriku koalicije sprejem napisao „hvala – grazie“

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na sebi svojstven način zahvalio se istarskim građanima na ukazanom povjerenju povodom pobjede na održanim parlamentarnim izborima. Tradicionalno je na jumbo plakat, ovoga puta Kukuriku koalicije, sprejem napisao „hvala – grazie“.

Tom je prilikom rekao kako je iz Istre stigla najljepša poruka, jer su najviše glasova dobili upravo u Istri. „Istra je pokazala da želi promjene, ali isto tako poručila da očekuje puno i zato vjerujem da će Vlada imati razumijevanja za naše potrebe“, rekao je i istaknuo da ogroman broj glasova znači i ogromnu odgovornost. „Spremni smo preuzeti tu odgovornost, što smo praktički pokazali već i rezultatima ovih izbora. Hrvatska će za četiri godine biti puno bolja zemlja nego što je to danas“, poručio je.

U tom je kontekstu rekao da imaju podršku budućih ministrica i ministara koji će, kako je istaknuo, maksimalno podržavati istarske projekte. „Ja sam već jučer nakon saznanja o velikoj pobjedi krenuo u razgovore sa raznim kolegama iz buduće Vlade. Sa mnom je bio i Veljko Ostojić, koji će biti ministar turizma i vjerujem da će upravo ova Vlada napokon realizirati sve one velike projekte koje Istra ima i koji nam još nedostaju“, izjavio je. Pulsku je bolnicu istaknuo kao prioritet.

„Sinoć smo preuzeli odgovornost za Hrvatsku. Imamo veliku većinu u parlamentu, 80 zastupnika. Tako da ključne odluke možemo donositi sami, što ćemo i učiniti. Bit ćemo dovoljno hrabri i odlučni da preuzmemo i ono što je bolno“, kazao je uz napomenu da vjeruje da neće biti previše boli već samo dovoljno pameti. „Vjerujem da ćemo uspjeti u zajedničkom naumu“, dodao je i čestitao svima koji su prešli prag i ušli u parlament.

Jakovčić je rekao da je nazvao Nansi Tireli koja je postala saborska zastupnica i pozvao je na zajedničku suradnju. „Namjeravam kao istarski župan pozvati sve zastupnike i zastupnice izabrane u hrvatski parlament da ih upoznam s projektima bitnim za Istru i da svaki na svoj način lobiraju za te projekte. Uvjeren sam, kako se radi o ljudima sa sličnim svjetonazorima, da će podupirati naše projekte i da ćemo za građane Istre ostvariti sve ono što smo obećali“, zaključio je. (Tekst i foto: Paola Albertini)    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa