favorit je iz umaga

Koliko novca dobiva pobjednik Eurosonga?

0
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

U ovom trenutku, nešto više od 24 sata prije početka velikog finala, Baby Lasagna po kladionicama ima 42 posto šanse za pobjedu, a na drugom mjestu je Izrael s 21 posto. Slijedi Švicarska s 11 posto. 

Baby Lasagna ima i najviše pregleda na Youtubeu, 4,8 milijuna, ispred Irske koja je na 4,6. No treba reći da su oni koji su nastupili u prvom polufinalu imali dva dana više za preglede i netko iz drugog će ih teško stići.

Što će dobiti Baby Lasagna ako pobijedi na Eurosongu, piše danas Index

 

Nagrada pobjedniku Eurosonga je stakleni trofej. I to je sve.

Novčana nagrada ne postoji niti je ikada postojala. Izvođač pobjedu na Eurosongu dalje koristi u komercijalne svrhe, rastu mu cijene nastupa i slušanost u cijelom svijetu, ali od EBU-a ne dobiva ni jedan euro.

Kada je 2014. godine na Eurosongu pobijedila austrijska Conchita Wurst, od austrijske je vlade dobila nagradu od 2.5 milijuna eura. Te godine je srpska pjevačica Marija Šerifović otkrila da je ona od vlade Srbije umjesto novca dobila - bombonijeru.

Dakle, ako Baby Lasagna pobijedi, nagradu može dobiti eventualno od vlade, predsjednika Milanovića ili neke institucije u svom rodnom gradu Umagu.

No, već sada je sigurno da će mu se nastup na Eurosongu dugoročno isplatiti jer je Rim Tim Tagi Tim već postao europski hit, piše Index.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa