država uplatila novac, isplaćene plaće

Grad Pula skinuo s računa novog Uljanika pola milijuna eura

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Nakon što je država donijela odluku o kupnji većinskog udjela u Uljanik brodogradnji 1865 te obećala uplatiti gotovo 10 milijuna eura za stabilizaciju poslovanja, dovršetak gradnji i isplatu plaća, konačno je cjelokupan novac, nakon dugog čekanja i birokratskih peripetija, konačno sjeo na račun brodogradilišta. Potvrdio nam je to danas Boris Cerovac, predsjednik pulskog ureda Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske, koji kaže da je cjelokupan iznos sjeo na račun proteklog tjedna, radnici su danas dobili plaću za travanj, a poslovanje je normalizirano.

 

"Očekujemo neke pozitivne pomake. Sveukupno je uplaćeno 10 milijuna eura za deblokadu računa, izgradnju ribarice i doka te  normaliziranje poslovanja", kaže Cerovac. Na novac se čekalo gotovo dva mjeseca, a Cerovac objašnjava da je trebalo ispuniti određene zahtjeve iz odluka, za što su pristanak trebali dati Jadranbrod i Nadzorni odbor.

"Uprava je radila na topm planu i dostavila ga te detaljno navela ono što su tražili. Na osnovu toga uspio se dobiti novac", rekao je Cerovac.

Kaže nam da je Grad Pula, čim je račun bio deblokiran, odmah sjeo na njega i 'skinuo' dug za dospjeli iznos komunalne naknade, što, po njemu, nije bilo u redu jer je račun nakon toga opet bio kratkotrajno blokiran.

"Oni su ti koji su nas blokirali i na neki način zaustavili u nastavku proizvodnje. Ali račun je brzo deblokiran tako da je i taj dio riješen", kaže.

Iz Grada su nam potvrdili da je s računa Uljanik brodogradnje 1856 skinut iznos od 520.525 eura na ime komunalne naknade, a riječ je o dugu za razdoblje od siječnja 2021. do prosinca 2023. godine. 

"Dug društva nije u potpunosti podmiren", kratko su naveli iz Komunalne palače. Odgovor na pitanje koliki je ukupan dug novog Uljanika još nismo dobili, usprkos ponovljenom upitu. Direktor Samir Hadžić o ovoj temi nije želio govoriti, kaže da je riječ o poslovnoj tajni. (M. Vermezović Ivanović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa