zoričića razbjesnila vijest da je bio na procesiji u rodnom splitu

'Ovo je lešinarenje, najobičnije i najjadnije. Još malo dečki. Viva!'

0
Filip Zoričić
Filip Zoričić

Ima li išta čudnije od posjeta svom rodnom gradu? Recimo, rođeni ste u Puli, živite u Splitu i vratite se u rodni grad na odličan koncert narodne muzike u Domu sportova. Dobro, ne baš narodne i ne baš u Domu sportova, jer ju je gradonačelnik Filip Zoričić zabranio, nego recimo na Forum, na koncert "duhovne glazbe", kako je 2021. Zoričić najavio nastup klape 'Sveti Juraj' Hrvatske ratne mornarice koja je, uz ostalo, u a cappella verziji izvela pjesmu "Moj dida i ja" Marka Perkovića Thompsona.

 

Čudnija od vašeg posjeta rodnom gradu jest činjenica da je gradonačelnik Pule posjetio svoj rodni grad. A upravo se pulski  gradonačelnik razbjesnio zbog objave benigne informacije na našem portalu o tome da je, kao deklarirani katolik prije dva dana bio, ne na koncertu narodne muzike, nego u procesiji u povodu blagdana sv. Dujma u središtu njegovog rodnog Splita, zajedno s tisućama sugrađana, u gradu u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Ima li išta čudnog i skarednog u tome? Po Zoričiću, ima.

Evo kako je reagirao na našu objavu na svom Instagram profilu.

"Kad čitam, kao da živim u Tanzaniji, a ne u Puli, Istri i Hrvatskoj. I tako već 3 godine, malo više...kad nemaju šta onda ide "katolik, Splićanin" itd. Nema kraja...Ne krade se više, radi se pa ajmo opet po starome...No, neće ići. Niti ću se odreći svoga, niti ću se sramiti svoje obitelji i porijekla. Borit ću se protiv ovakve malograđanštine pa makar poginuo...

Slavit ćemo u Puli i mjesec ponosa i imat ćemo procesiju sv. Tome, imat ćemo i islamski centar i imamo Park Ane Frank i pomagat ćemo svakom čovjeku i pokazati da smo svi jednaki", napisao je Zoričić pa u nastavku zaoštrio u tonu iz kojeg se može iščitati prijetnja:"Ovo je lešinarenje, najobičnije i najjadnije...Jos malo dečki. Viva! Mir vama!" (M. Vermezović Ivanović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa