poboljšanje sustava vodoopskrbe na puljštini

U Vodovodu potpisan ugovor težak dva milijuna eura. Evo što će se sve nabaviti

0

U pulskom Vodovodu danas su svečano potpisana dva ugovora za nabavu opreme za održavanje sustava odvodnje i vodoopskrbe u sklopu EU projekta 'Poboljšanje sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula Sjever'. Ukupna vrijednost sklopljenih ugovora iznosi 2.033.080 eura bez PDV-a, a nabavom nove sofisticirane opreme povećat se učinkovitost održavanja cjelokupnog sustava javne odvodnje te podiže kvaliteta usluga za korisnike Vodovoda Pula.

 

Po provedenom postupku javne nabave, ugovor za isporuku tri specijalna, dva teretna vozila za održavanje sustava javne odvodnje, samousisne dizel crpke i ručne kamere za snimanje okna kanalizacije sklopljen je sa zagrebačkom tvrtkom Agra trgovina, dok je ugovor za nabavu i implementaciju geografsko-informacijskog sustava (GIS) i računalne opreme s tvrtkom Protok Zagreb.

Uz predstavnike Vodovoda Pula Eda Krajcara i Kristijana Benčića, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su direktori tvrtki Agra trgovina Srećko Oroz i Protok Albin Bačun.

Iz Komunalne palače podsjećaju da je u sklopu projekta aglomeracije Pula Sjever u rujnu 2023. godine Vodovod Pula sklopio ugovore za usluge stručnog nadzora nad gradnjom, u vrijednosti od 929.500 eura te upravljanja projektom, u vrijednosti od 313.948 eura bez PDV-a. Ugovor za projektiranje, izgradnju i probni rad novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Peroj, u vrijednosti od 14.433.391 eura bez PDV-a, sklopljen je početkom studenog 2023. godine.

Nakon javnog otvaranja ponuda krajem ožujka ove godine u postupku javne nabave koji je objavljen po treći put, Vodovod Pula intenzivno radi kako bi počela izgradnja i rekonstrukcija sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Realizacijom infrastrukturnog projekta aglomeracije Pula Sjever povećat će se broj korisnika koji će se priključiti na sustav javne odvodnje otpadnih voda, optimizirati i poboljšati funkcioniranje postojećeg sustava javne odvodnje, ali i povećati kvaliteta vodoopskrbe za 27.000 stanovnika Štinjana, Valbandona i Fažane, Galižane, Peroja, Barbarige i Vodnjana. 

Projekt poboljšanja sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula Sjever, čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi 45.470.082,05 eura bez PDV, sufinancira se bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa