od šišana do svetice

Na biciklijadi sudjelovalo 170 'bubamaraca' i gostiju (video i foto)

0

Danas je u Šišanu održano šesto izdanje Bubamarine biciklijade u organizaciji Dječjih vrtića Bubamara Ližnjan. Osim 90-ak polaznika ovog vrtića, sudjelovali su i mališani iz dječjih vrtića Medulin, Slatki svijet Pula, Pinokio Loborika, ukupno 170 malih biciklista. Biciklistima se pridružio i ližnjanski načelnik Marko Ravnić.

 

Prema riječima Vanje Glavaš, ravnateljice DV-a Bubamara, koji djeluje i u Šišanu, vozilo se stazom dugom 2,5 kilometara. Start je bio ispred Zajednice Talijana Šišan, koja se nalazi tik do vrtića,  a cilj na Svetici, gdje su priređene sportske igre, druženje, poligon i predavanje o održavanju bicikla. Djecu su u vožnji pratili pormetni policajci, Crveni križ i članovi MC-a Twin Horn. 

Osim zdravog duha u zdravom tijelu, poruka ove manifestacije jest ukazati na važnost boravka na otvorenom, ali i učenje o tome kako se ponašati u prometu. "Djeca puno dobivaju s obzirom da sama priprema traje danima, a nakon biciklijade još se dugo o njoj razgovara, obrada doživljaja traje danima", veli Glavaš. (M. V. I.)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa