natjecanje u plesu

Porečke MOT-ine pokorile Dalmaciju (galerija)

0

Na Dalmatian dance cupu održanom proteklog vikenda u Splitu plesačice Studija MOT 08 iz Poreča predstavile su se s čak 19 raznolikih koreografija u različitim plesnim disciplinama i dobnim kategorijama. U žestokoj konkurenciji, MOT-ine su osvojile čak 9 prvih, 5 drugih, 3 treća mjesta te dva šesta.

Najmlađe MOT-ine su se s koreografijom "I wont give it up" u kategoriji Lyrical duo djeca  - Viktorija Strnad i Ria Babahmetović - popele na pobjedničko postolje. Ani Helen Galić i Elena Krajcar osvojile su, pak, visoko drugo mjesto u kategoriji Show dance duo djeca.

Solistice 'MOT-a 08 ponovno su zasjale zlatnim sjajem. Prva su mjesta tako osvojile Lea Šabić u kategoriji Akro solo juniori s koreografijom "Everybody wants to Rule the world", Nika Lončar s koreografijom “Goodbye” u kategoriji Open solo juniori, te Petra Belević s koreografijom "The Grotto" u kategoriji Open solo Seniori.

 

Na pobjedničko postolje popele su se i Ena Jerković, Nina Cerin i Petra Belević zajedno osvojivši prvo mjesto u kategoriji Open duo trio seniori s koreografijom "Maneator".

Srebrnim medaljama okitile su se  Ena Jerković s koreografijom "Lose control" u kategoriji Lyrical solo seniori i duet blizanki Isabel i Helen Lovrić s koreografijom "The Light that never falls" u kategoriji Lyrical duo djeca, 

Sjajna treća mjesta u izrazito jakoj konkurenciji osvojile su Nina Cerin  s koreografijom "Line thickness" u kategoriji Modern contemporary solo, Hana Dujmović s koreografijom "Dangerous" u kategoriji Jazz dance juniori te duo Fedre Slamar i Ene Ilijevski s koreografijom "Dragon" u kategoriji Akro duo djeca, 

MOTine su i s grupnim koreografijama briljirale i ostvarile sjajne rezultate:

Prvo mjesto  u jakoj konkurenciji osvojile su skupina Divas s koreografijom "Willy Wonka" u kategoriji Open formation djeca, skupina Angels s koreografijom "Visine" u kategoriji Lyrical Formation djeca, te skupina Infinity s koreografijom "One world"  u kategoriji Show dance grupa Seniori. 

Spoj grupa Angels i Infinity opet se pokazao dobitnim te su za koreografiju "Maybe you’ll see" osvojile prvo mjesto u kategoriji Modern Contemporary juniori.

Druga mjesta su osvojile skupina Angels u kategoriji jazz dance juniori s koreografijom "Tough Lover" i skupina Divas s koreografijom "Lift me up" u kategoriji lyrical formation djeca.

U najbolje koreografije cijelog natjecanja, odnosno u Gala večer, plasirale su se četiri koreografije Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08: Trio Ene Jerković, Petre Belević i Nine Cerin; "Maneator", "One world" skupine Infinity, "Willy wonka" skupine Divas i solo Grotto Petre Belević.

Treće mjesto u Gala večeri osvojila je  skupina Divas u kategoriji formacija djeca te Petra Belević u kategoriji solo duo trio seniori.

Koreografije Studija za izvedbene umjetnosti potpisuju voditeljice Chiara Pisak, Hana Čekić i Nina Cerin. 

Posebna zahvala članica i voditeljica Studija ide volonterki Mateji Pršurić, koja je kroz dvodnevno natjecanje uz veselu atmosferu djeci bila od velike pomoći i  sjajna podrška.

Nagrađene koreografije može se pogledati već danas, u utorak 30. travnja, na Trgu slobode u Poreču. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa