FUTSAL PULA PORAŽENA OD DINAMA

Aktualni prvak rasprsnuo Puljanima snove o tituli

0
Sa susreta Dinama i Futsal Pule (FOTO: Goran Stanzl / PIXSELL)
Sa susreta Dinama i Futsal Pule (FOTO: Goran Stanzl / PIXSELL)

Igrači Stanoinvest Futsal Pule ovogodišnje su malonogometno prvenstvo završili u polufinalnim ogledima protiv Dinama. Aktualni državni prvak bio je bolji i u drugoj domaćoj utakmici te tako na najbolji način iskoristio prednost domaćeg terena. Vrlo neizvjesna i uzbudljiva utakmica riješena je tek nakon produžetaka kada su domaćini uspjeli slomiti jako dobre Puljane.

 

Futsal Dinamo je odmah na početku utakmice pokazao ozbiljnu namjeru da preuzme kontrolu nad igrom, te je već u prve dvije minute Kristian Čekol stvorio pritisak na gol gostiju, prisiljavajući njihovog vratara na brze reakcije, međutim uslijedio je niz sjajnih obrana Gozija. Minutu kasnije, Nikola Gudasić je također prijetio, ali i njegov udarac zaustavljen je od strane vratara gostiju. Stanoinvest Futsal Pula nije dugo čekala na svoju priliku, ali Arthur nije uspio završiti akciju preciznim udarcem. David Mataja je također pokušao, ali Piplica je bio na visini zadatka.

Nakon nekoliko prilika s obje strane, gosti su zaprijetili preko Mataja, ali opet se istakao Piplica. Nakon toga, Puležani su imali dobru priliku preko greške Gudasića, ali Piplica je ponovno bio spreman. Čekol je prekinuo niz bez prilika, ali njegov udarac je bio zaustavljen. Prije odlaska na odmor, rezultat je ostao nepromijenjen.

U drugom poluvremenu, Mataja je pronašao Vukmira, ali Piplica je opet briljirao svojom obranom. Arthur je također zaprijetio, ali bez uspjeha. U 26. minuti, Moravac je doveo Pulu u vodstvo, ali je Filip Novak brzo izjednačio. Uslijedile su prilike s obje strane, ali golmani su bili nepremostiva prepreka. U posljednjoj četvrtini, Gudasić je opet pokušao, ali nije uspio. Grillo je skrivio prekršaj, ali Čekol nije iskoristio deseterac. Bilić je pogodio za novo vodstvo Pule, ali je Tihomir Novak brzo izjednačio. Nakon što su golmani zaustavili posljednje prilike, utakmica je otišla u produžetke.

U prvom dijelu produžetka, Futsal Dinamo je dominirao, ali nije uspio postići gol. U drugom dijelu, obje su ekipe imale prilike, ali bez promjene rezultata. Minutu prije kraja, Futsal Dinamo je prelomio utakmicu. Tihomir Novak je još jednom bio precizan iz deseterca. Gosti su pokušali s golmanom-igračem, ali su platili cijenu jer je Piplica postigao gol s vlastitog gola.

Futsal Dinamo se pred domaćom publikom plasirao u drugo uzastopno finale, gdje će se susresti s Olmissumom, u reprizi prošlogodišnjeg finala.

FUTSAL DINAMO – STANOINVEST FUTSAL PULA 4:2 - 2:2 (0:0)

FUTSAL DINAMO: Ante Piplica, Luka Perić, Kristijan Postružin, Kristian Čekol, Tihomir Novak, Ivan Pavlić, Nikola Gudasić, Antonio Konsuo, Mateo Mužar, Mihovil Prgomet, Toni Vučković, Danijel Dekanić, Neven Zonjić, Filip Novak

STANOINVEST FUTSAL PULA: Roberto Aparecio Junior Gozi, Dean Moravac, Manuel Jesus Blazquez Pacheco, David Mataja, Niko Vukmir, Florijan Cindrić, Daniel Moravac, Arthur Yann Tchaptchet Tchato, Radenko Marković, Antonio Siljan, Joaquin Herrero Castro, Stefano Galešić, Manolo Bilić, Franco Agustin Grillo

STRIJELCI: 0:1 Da. Moravac (26′), 1:1 F. Novak (26′), 1:2 Bilić (35′), 2:2 10m – T. Novak (36′), 3:2 10m – T.Novak (49′), 4:2 Piplica (50′) (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa