dovršena višemjesečna obnova

Tršćanska ulica u Puli sutra se otvara za promet

1

Nakon gotovo sedam mjeseci obnove, Tršćanska ulica u Puli konačno se sutra otvara za promet, iako još nije obznanjeno u koliko sati. Danas je, doznajemo, dovršen posljednji dio posla, iscrtavanje horizontalne signalizacije. Iz Grada Pule za sutra najavljuju radni obilazak završenog projekta, koji je obuhvaćao obnovu državne ceste D400, od raskrižja na zaobilaznici do raskrižja s Ulicom Riva. Investicijom su obuhvaćeni i izgradnja nove javne rasvjete te rekonstrukcija vodovodne mreže u Tršćanskoj ulici.

 

Iz Grada podsjećaju da je, osim navedenog, obnovljena kolnička konstrukcija, uz korekciju horizontalnih i vertikalnih elemenata ceste te uređenje pločnika. Obnovljeni su prometna signalizacija i oprema, saniran postojeći sustav oborinske odvodnje, sanirana je i izmještena fekalna odvodnja te plinske instalacije. Obnovljene su elektroenergetske instalacije. Obnovom postojeće prometnice uz rekonstrukciju postojećih instalacija podignuta je razina sigurnosti prometovanja.

Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 2.477.857 eura bez PDV-a. Investitori su Hrvatske ceste koje se participirale s 1,7 milijuna eura, potom Vodovod Pula koji je uložio 445.712  te Grad Pula koji je osigurao 321.245 eura, sve bez PDV-a. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa