brojne akvizicije kompanije sa sjedištem u omišu

Studenac u pet godina utrostručio snagu. Hoće li je pratiti i plaće?

0
Dućan Studenca u Flanatičkoj ulici u Puli (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Dućan Studenca u Flanatičkoj ulici u Puli (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije u Studencu, maloprodajnom lancu sa sjedištem u Omišu, koji ima dućane diljem Hrvatske, pa tako i u Istarskoj županiji.

 

Kao član Uprave, bit će odgovaran za osmišljavanje i provedbu strategije preuzimanja novih kompanija te za njihovo uspješno integriranje u Studenac. Na upravnu funkciju, Topić je došao s pozicije direktora integracija u Studencu, piše Poslovni.hr

U protekle dvije i pol godine sa svojim timom provodio je uključivanje 12 kompanija, poput Peme, Lonije, Strahinjčice, Špar Trgovine te La-vor Tradea, pod kišobran matične kompanije. Studenac trenutačno zapošljava više od 6500 radnika u više od 1250 prodavaonica.

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk izrazio je zadovoljstvo ulaskom Topića u Upravu “jer će njegova stručnost i motivirajuće liderstvo dodatno doprinijeti daljnjem provođenju poslovne strategije kompanije”. Dodao je da su rast i širenje zacrtani strateški smjer Studenca.

“U posljednjih pet godina, što organskim rastom, a što promišljenim izborom kompanija koje su danas ravnopravni dio Studenca, utrostručili smo i veličinu i snagu kompanije. Upravo iz tog razloga smo i proširili našu Upravu imenujući Andriju novim članom, a planiramo intenzivno nastaviti s procesom širenja kompanije u budućnosti. Ostaje pitanje hoće li snažan rast pratiti i rast plaća u ovoj kompaniji, koja je u kratko vrijeme postala vodeći domaći lanac maloprodajnih trgovina.

Osnaženi Andrijinim iskustvom, znanjem i uspješnim rezultatima kojima je uvelike doprinio uspjehu naše kompanije, širenje naše kompanije, ali i složene procese integracija akviziranih kompanija dići ćemo na još veću razinu strukturiranosti i izvrsnosti u samim procesima”, izjavio je Senczuk.

U posljednjih nekoliko godina Studenac bilježi velik broj preuzimanja kompanija, istaknuo je Topić pa dodao da su u firmi “ponosni na brzinu akvizicija, visoku uspješnost i točnost procesa integracije”.

“Veselim se što ću sada kao član Uprave moći dodatno podržati Studenac u strateškom upravljanju i snažnom rastu u području akviziranja i integriranja kompanija u Studenac”, zaključio je.

Podsjetimo, za preuzimanje Studenca zainteresiran je luksemburški CVC Capital Partners, no otkako ga je prije šest i pol godina osnivač Josip Milavić prodao poljskom Enterprise Investorsu, zasad nema govora izlasku fonda iz Studenca.

Trenutačni vlasnik maloprodajnog lanca sa sjedištem u Omišu najveća je i najstarija PE tvrtka u srednjoj i istočnoj Europi koja je u protekla tri desetljeća uz potporu globalnih investitora pokrenula deset fondova i putem njih realizirala 2,3 milijarde eura ulaganja u 155 kompanija u raznim sektorima, pri čemu je izašla iz 139 investicija. (Poslovni, M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa