potraga za mandatima

Rijekama pravde 'obećalo se' 57 zastupnika. IDS upitan za razgovor

0
Foto: facebook
Foto: facebook

Rijeke pravde su, doznaje Telegram, dosad već okupili 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića. Osim SDP-a i koalicijskih partnera te stranke, svoje pristanke su dali zastupnici Možemo!, IDS-a, Nezavisne liste Matije Posavca i zastupnik Fokusa.

 

U ovom taboru očekuju i podršku Mosta, a stranka Bože Petrova dan provodi na internim sastancima. S potpisima zastupnika koalicije Mosta i Suverenista, Milanović bi imao potporu 68 zastupnika, s čime bi se išlo prema zastupnicima nacionalnih manjina. Kad bi dobili i tih osam potpisa, imali bi većinu u parlamentu.

U SDP-u stoga, kako se može doznati, rade već i na sastavljanju prijedloga kadrova za novu Vladu. Imali su vremena i pogledati pressicu Andreja Plenkovića iz Bruxellesa koju komentiraju sa sarkastičnim filmskim citatom: “Laki je malo nervozan”.

Nedugo nakon objave ovog teksta, Telegram je dobio i komentar Nikole Grmoje. “Sve ovisi o tome što će odlučiti Domovinski pokret, tada ćemo znati tko će sastaviti Vladu. Što se tiče Milanovićeve inicijative, od početka smo govorili da mi naše birače nećemo iznevjeriti – ostajemo na svojoj platformi, oko koje nas može podržati i bivša oporba i tako osigurati borbu protiv korupcije. Ono što je sigurno, to je da HDZ nikada neće dobiti našu podršku za formiranje Vlade”, poručio je Grmoja.

IDS je, pak, za portal Dnevnik.hr rekao sljedeće: “IDS je pitan samo žele li razgovarati, i to je to, nema nikakve bianco podrške”.

Podsjetimo, IDS-ova koalicija ima dva mandata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa