sjednica vijeća

Odlučeno je tko će dobiti godišnja priznanja Grada Umaga

0
Ilustracija
Ilustracija

Na današnjoj sjednici umaškog Vijeća jednoglasno je odlučeno kako će se ovogodišnja priznanja Grada Umaga dodijeliti SRU-u Olimpik Umag za područje sporta, Dariju Koreniki za područje tradicijske kulture te Darku Kroti za područje obrtništva. Ujedno, na prijedlog gradonačelnika te Inicijative za promociju umjetnosti Mediterana Istra Umag odlučeno je kako će nagrada za životno djelo ove godine pripasti utemeljitelju Festivala "Zlati Lav" Damiru Zlataru Freyu, za doprinos u sferi umjetnosti i kulture na našem području (i šire).

Kada je riječ o strateškom razvoju grada, jednoglasno je usvojeno i ulaganje u projekt nerazvrstane ceste Ungarija - Murine. Očekuje se bespovratna potpora RH, a predviđa se izgradnja nove, asfaltirane prometnice s dva prometna traka. Također, riješit će se i sustav odvodnje oborinskih voda, postavit će se javna rasvjeta, prometna signalizacija i oprema, ne bi li naselja Murine i Ungarija bila povezana modernom i sigurnom prometnicom.

 

Gradsko vijeće je raspravljalo i od 2. Izmjenama i dopunama Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Umaga za razdoblje od 2024. – 2028. godine.        

Nakon stupanja na snagu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (2023.), koji je propisao obvezu donošenja Plana upravljanja pomorskim dobrom od strane Gradskog vijeća, uz prethodni postupak javnog savjetovanja, u prosincu 2023. godine donesen je Plan, a u siječnju 2024. godine prve Izmjene i dopune tog Plana radi usklađenja s Pravilnikom. Usvojenim 2. Izmjenama i dopunama na današnjoj sjednici postiže se uključivanje dijela pomorskog dobra, koji prethodno nije bio obuhvaćen, u Plan upravljanja pomorskim dobrom.

Osim navedenog, Gradsko je vijeće donijelo i niz drugih važnih odluka, od sustava civilne zaštite, zakupnina na turističkom zemljištu i uvjeta držanja kućnih ljubimaca, pa sve do Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa